Προστέθηκε:: 2017-01-17 15:19:21 | Δραστηριότητες περιοχής

Η Σκιάθος διαθέτει ένα οργανωμένο δίκτυο με 25 πεζοπορικές διαδρομές και μήκος που ξεπερνά τα 197 χλμ. Τα μονοπάτια είναι καλά σηματοδοτημένα και υπάρχουν διαδρομές διάρκειας από 1 έως 6 ώρες. Θ’ ανακαλύψετε τα ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία του τόπου όσο και το υπέροχο φυσικό περιβάλλον. Από τις Κουκουναριές ως το Μανδράκι μέσα απ’ το υπέροχο δάσος και τις υπέροχες περιπατητικές διαδρομές στο βόρειο κομμάτι του νησιού προς το Μοναστήρι της Εικονίστρας και το ρέμα της Κεχριάς με τα τρεχούμενα νερά, τ’ αρωματικά βότανα και αγριολούλουδα. Όσοι καταφέρετε να ολοκληρώσετε 12 πεζοπορίες θα λάβετε από το Δήμο της Σκιάθου ένα αναμνηστικό δώρο και έναν έπαινο! Αν καταφέρετε και τις 25 πεζοπορικές διαδρομές θα λάβετε από το Δήμο της Σκιάθου το μπρούτζινο «Μετάλλιο πεζοπόρων Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης».

H πεζοπορία γίνεται σε μεμονωμένα άτομα αλλά και σε ομάδες 12 έως 20 ατόμων,  με ιχνηλάτη μονοπατιών και χρέη ξεναγού τον 64χρονο mr. Ortwin Wittman, μόνιμο κάτοικο του νησιού.O ίδιος έγραψε και κυκλοφορεί το βιβλίο «Περπατώντας στον παράδεισο του Αιγαίου» που κυκλοφορεί σε 4 γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά και Ιταλικά).

Website:www.walkingskiathos.gr E-mail: Ortwin.Wittmann@online.de  & widmann@otenet.gr   Τηλ. 00306972705416

Πεζοπορίες σε δασικά μονοπάτια:  mrs. Victoria Sandels (ξεναγήσεις και πεζοπορίες) Τηλ.: 6976789570. Ομάδα Φυσιολατρών Οδοιπόρων Σκιάθου (Φ.Ο.Σ.). Χρήσιμες πληροφορίες στο βιβλίο «Ανακαλύψτε τη Σκιάθο περπατώντας».