Περί Σκιάθου

Το νησί Σκιάθος έχει ξεχωριστό φως. Γέννησε Αγίους των γραμμάτων και έγραψε την Ιστορία, κατά τη διάρκεια της τουρκοκρατίας με τους ταρσανάδες, τα εκατόν δέκα ιστιοφόρα και τα μοναστήρια του. Ερημητήριο και ορμητήριο, η Σκιάθος συνέβαλε στην πολιτισμική ιστορία της νεότερης Ελλάδας με τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, τον Αλέξανδρο Μωραϊτίδη και άλλες σημαντικές κορυφές των γραμμάτων και των Επιστημών.
Χαιρετισμός

Επειδή το "δικαίωμα στην ανάπτυξη είναι το μέτρο σύγκρισης του σεβασμού όλων των άλλων ανθρωπίνων δικαιωμάτων", θεωρήσαμε ότι αυτός πρέπει να είναι ο σκοπός και ο Στόχος μας στο Δήμο Σκιάθου. Γι' αυτό δημιουργήσαμε ένα φορέα μέσα από τον οποίον δίνεται η ευκαιρία σε όλα τα άτομα να μεγιστοποιήσουν τις δυνατότητες τους και να συνεισφέρουν στην εξέλιξη της κοινωνίας στο σύνολο της.
Λόγιοι της Σκιάθου

Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης Ο "ποιητής του πεζού λόγου" κατά τον Παλαμά, συγκαταλέγεται στους κορυφαίους των γραμμάτων της νεότερης Ελλάδας. Γεννήθηκε στις 4 Μαρτίου του 1851 στη Σκιάθο, όπου και πέθανε. Το πλούσιο συγγραφικό του έργο, διαπνέεται από βαθιά αγάπη για τη γενέτειρα του, το Θεό και τους ανθρώπους.
Το Κάστρο

Το Κάστρο, το φρούριο μέσα στο οποίο έζησε άλλοτε η μεσαιωνική πόλη του Νησιού, βρίσκεται στο βόρειο άκρο της Σκιάθου και απέχει 3 ώρες περίπου με τα πόδια και 1,5 ώρα με το καραβάκι. Αποτελεί την πιο αξιόλογη τοποθεσία της Σκιάθου λόγω της ιστορικής της σημασίας αλλά και της φυσικής της ομορφιάς. Ο Σκιαθίτης δημοσιογράφος και συγγραφέας Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, έχει περιγράψει υπέροχα το Κάστρο και την περιοχή του και το έχει χρησιμοποιήσει σαν πεδίο δράσης σε πάρα πολλά βιβλία του.
Η ιστορία της Σκιάθου

Η ιστορία της Σκιάθου, είναι βαθιά ριζωμένη στους αιώνες και η απαρχή της βρίσκεται στα προϊστορικά χρόνια. Η ομορφιά του περιβάλλοντος, το ασφαλές και ευρύχωρο λιμάνι που το προστατεύουν τέσσερα νησάκια καταπράσινα, η πλούσια γη της και ο θαλάσσιος πλούτος της, την έκαναν ελκυστικό πόλο εγκατάστασης για τις μετακινούμενες κατά την προϊστορική περίοδο φυλές.